Hirdetés

Pletykahullám: Információk a Marvel Filmes Univerzum negyedik fázisáról

|

Érdekes pletykacsokor látott napvilágot a Marvel filmek jövőjét illetően, mi pedig átrágtuk magunkat ezek lehetőségein.

Hirdetés

Újabb "kiszivárogtatott információk" láttak napvilágot egy 4chan fórumposztnak köszönhetően. Az ismeretlen posztoló elmondása alapján nem adhat részletes információt a Marvel Studiosnál betöltött pozíciójáról, mivel "nem akarja elveszíteni az állását". Ellenben felhúzta őt Kevin Feige elnök és a többi fejes néhány húzása, tehát úgy döntött, elszór pár morzsát a nagyközönség számára.

FIGYELEM! Az efféle információkat óriási szkepticizmussal kezeljétek, a valóságalapja valószínűleg közelít a semmihez. Viszont egyrészt olykor-olykor némelyiknek sikerül betalálni, másrészt pedig szórakoztató olvasni a különböző teóriákat, amit egy-egy ilyen poszt szül. Lássunk is neki a kibeszélésének az összesen tizenegy hírmorzsa bemutatásával. Minden egyes pontnál ki fogunk térni rá, milyen tényszerű, valóságos információk állnak a háttérben - feltéve, hogyha egyáltalán van ilyen.

Hirdetés

#1: Feige Kraven, a vadászt és Mysteriót szeretné a Pókember: Hazatérés folytatásának gonoszaiként. Azonban a Sony is tovább akar haladni mindkét karakterrel a saját megosztott univerzumukban, melynek részeiként eddig a Méreg (Venom), valamint az Ezüst és Fekete (Silver & Black) filmek lettek bejelentve. A tárgyalások emiatt egyelőre még folynak a két stúdió között.

Mindkét karakterről hallottunk már az elmúlt egy év során nyilatkozatokat mindkét oldal részéről, kérdés, hogy vajon Feige tényleg őket akarja-e, illetve létezik-e egyáltalán bármiféle terv jelenleg a prémkabátos és akváriumfejű úriemberekről. Alapja mindenesetre van bőven a pletykának.

#2: A Doctor Strange folytatásának megjelenési dátuma egyelőre még a levegőben lóg. Ha a karakter fogadtatása jó a Végtelen háborúban, akkor a második részt 2020-ban kaphatjuk kézhez. Ellenkező esetben, amennyiben nem lesz olyan kiugró Strange karaktere a Thanos elleni harcok közepette, akkor a folytatásra bizony 2021-ig vagy még később sem kerül sor. Scott Derrickson visszatér rendezőként és a film antagonistája Rémálom (Nightmare) lesz.

Derrickson visszatérése adja magát, habár eddig semmi hivatalos bejelentés nem történt ez ügyben. Az is biztos, hogy Scott bejelentette a Rémálommal kapcsolatos terveit egy lehetséges folytatásban, szóval ez szintén stimmel. A többi, hát… Első gondolatként felmerült bennünk, hogy harminc-negyven karakter esetén mégis hogyan lehet "mérni" valakinek a kiugrását a többiek közül, Fura dokinak valószínűleg relatíve kis szerepe lesz a Végtelen háborúban. Hogy főleg ettől függjön egy folytatás időpontjának bejelentése? 2021-ben ötéves lesz az első epizód, szóval ha esetleg valóban nem lesz olyan kimagasló szerepe Benedictnek a következő Bosszúállókban, úgy 2021-re az emberek már valószínűleg ki lesznek éhezve kellőképp a folytatásra - azt a lelkesedést pedig mozijegyekre lehet váltani. Ha pedig Strange elviszi a műsort a Végtelen háborúban, akkor nyilván meglovagolják a hype-ot körülötte és előrehozzák azt a bizonyos folytatást, ami az első rész premierje óta ott van a levegőben.

#3: Egy Holdlovag (Moon Knight) mozit is épp átgondolnak a stúdiónál. James Gunn elég erősen tolja az ötleteit a hőssel kapcsolatban, Feige és a többiek viszont nincsenek feltétlenül kibékülve a tervvel és egyelőre fenntartásokkal kezelik azt.

Ami biztos: James Gunn kapásból év elején bekezdett Twitteren egy olyan poszttal, miszerint ő nagyon szeretne rendezni egy Holdlovag mozit és sajnálja, hogy nem lenne rá elég ideje. Elmondta továbbá azt is, hogy terveit megosztotta a Marvel Studios-szal, további kérdésekre azonban nem válaszolt a témát illetően.

Holdlovagról az elmúlt egy-két évben lassan havonta jönnek ki újabb és újabb pletykák, eddig azonban mindegyik netflixes konstrukcióról számolt be. Kérdés, hogy vajon volt-e valaha tervben Fenegyerek, Jessica és a többiek mellett egy Holdlovag Netflix-sorozat, illetve Gunn januári kommentjei kizárták-e a hős megjelenését bármilyen televíziós platformon? Az biztos, hogy a karakter történelmét és mind fizikai, mind mentális brutalitását ismerve eléggé kilóg a lóláb, a Disney - egyelőre - nem hinném, hogy bevállalna egy Holdlovag filmet.

#4: Nova és a Mennydörgők (Thunderbolts) garantáltan az MFU következő nagy franchise-ai lesznek és 2021-ben vagy 2022-ben várható az érkezésük. A stúdió aggódik, hogy a Mennydörgők túlságosan hasonlíthat majd az Öngyilkos osztagra, a Marvel sokkalta könnyedebb tónusa viszont kellőképp elkülönítheti egymástól a két filmet. A Nova-filmnél James Gunn is producer lesz.

Hm, hm, hmm... Nováról azon túl, hogy James Gunn többször is lenyilatkozta a karakter iránti unszimpátiáját, nem sokat hallottunk. A Nova Hadtest az első A galaxis őrzői film meghatározó részeként szolgált, kérdés, hogy vajon Richard Rider későbbi felvezetése volt-e egykoron a cél? Gunn, mint producer egyébként érthető húzás lenne, tekintve, hogy a hetekben jelentették be a a Marvel Filmes Univerzum kozmikus szegletében betöltött fontos szerepét a harmadik fázis befejezése után.

A Mennydörgők esetén kérdés, hogy melyik csapatfelállással szeretnének továbbhaladni a Marvel Studios-nál, ugyanis a képregényekben itt is elég sűrűn változott a társaság összetétele. Az egyik út, hogy felhasználnak pár korábbi gonosz karaktert - erre ad például alapos okot a Raft börtön jelenléte és Zemo életben tartása a Polgárháborúban. Nyilván Ross tábornok Vörös Hulk-ja, de Bucky és Fekete Özvegy is feltűnt korábban a Mennydörgők színeiben, őket is használhatnák. Illetve a San Diego Comic-Con-on bejelentett Hangya és Darázs szereplőgárdája között megbújó Ghost egyaránt esélyes jelölt lehet egy későbbi Mennydörgők moziban.  Sok-sok lehetőség, kérdés, hogy vajon akarnak-e velük bármit is kezdeni.

#5: Őrszemet (Sentry) későbbre tartogatják, az ötödik vagy a hatodik fázisra.

Itt bizony nem sok információval tudunk szolgálni, semmiféle hivatalos információ nem hangzott el a karakterrel kapcsolatban az elmúlt évek során. A The Walking Deades Justin Kucsulain dobott fel Instagram oldalára pár képet 2016 júniusában, ahogy gyakorlatilag kifoszt egy képregényboltot a hős füzeteivel, de ennyi. A kozmikus vonal kibővítésében jól tudna működni, de ott valószínűleg előrébb fognak venni pár ismertebb karaktert.

#6: Egy Fekete Özvegy mozi csak és kizárólag Scarlett Johansson elfoglaltságától függ, de egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz belőle semmi.

Ez bizony egy nyilvánvaló tény: ScarJo jelenleg az egyik, ha nem a legfelkapottabb színésznő Hollywoodban. Ráadásul szerintem a karakter már kezd lecsengeni filmvásznon; a második vagy a harmadik fázisban elfért volna egy film, most már viszont gyanúsan elkéstek vele. (Ugyanakkor reménykedünk egy Sólyomszem és Özvegy hátán elvitt kémkedős Budapest filmben, de hát na, álom, álom, édes álom…)

#7: Az Amerikai Kapitány 4 is a lehetőségek között szerepel most, hogy Chris Evans megújította a szerződést. A történet valószínűleg Kapitányra fókuszálna, ahogy próbálja összerakni az új Bosszúállók csapatot új hősökből. (Ez arra enged következtetni, hogy Vasember meghal a Bosszúállók 4-ben.)

Ezen a ponton már a posztoló sem tud minden információt - ahogy láthatjuk, nem ismeri a Bosszúállók 4 kimenetelét és a "Ki hal meg, Kapi vagy Tony?" kérdésre sem tudja a választ. Ha csak pletyka az egész, akkor könnyűszerrel kiválaszthatta az egyik opciót és hozzáigazíthatta egy film ötletét. Ami viszont tény és való, Chris Evans épp most nyár elején közölte, hogy a korábbiakkal ellentétben a Bosszúállók 4 után is rábólintana bármilyen projektre, amire felkéri a Marvel.

#8: Namor feltűnhet a Fekete Párduc folytatásában, mint gonosz. Az eredettörténetét viszont elég erősen megváltoztatják, ha használják a karaktert.

Namor, a Marvel Comics legelső karaktere is epekedve várja élőszereplős feltűnését a filmvásznon. Az évek során a jogai össze-vissza pattogtak a stúdiók között, valamint éppen idén érkeztek róla érdekes pletykák a Marvel Studios Hawaiin vásárolt forgatási helyszínéről (erről részletesen korábbi cikkünkben már olvashattatok). A képregényekben szereplő Wakanda-Atlantisz háborút vehetik alapul, ami biztos nagyot szólna a mozikban. Mi mindenképp vevők vagyunk az ötletre, akár igaz a pletyka, akár teljesen kamu az egész.

#9: A galaxis őrzői vol. 3 nagyon úgy néz ki, hogy megkapja a 2020. májusi premier időpontot.

Na, hát ebben nincs semmi meglepő. A harmadik részt gyakorlatilag tényleg bejelentették, ráadásul épp akkor lesz hároméves a második epizód, szóval minden passzol, de ezt belsős infók kiszivárogtatása nélkül is összerakja mindenki.

#10: Az ötödik Bosszúállók-film címe Új Bosszúállók (New Avengers) vagy Hatalmas Bosszúállók (Mighty Avengers), és biztosan a csapat részei lesz Fekete Párduc, Marvel Kapitány, Doctor Strange, Hangya és/vagy Darázs, Holdlovag (ha a filmje megvalósul) és Amerikai Kapitány (amennyiben meghosszabbítják Evans szerződését).

Nos, ehhez a hírhez sem kell a Marvelnél dolgozni, eléggé adja magát a felállás. Ami érdekes, hogy Pókemberről egy szó sem esik itt, habár a Hazatérés végét tekintve akár még logikus lépés is lehet Peter kimaradása. A többi meghatározó szereplő (Vasember, Thor, Fekete Özvegy, Sólyomszem, Vízió, Skarlát Boszorkány, Bucky, Sam, csakhogy egy párat említsünk) pedig könnyen nyugdíjba vagy temetőbe vonulhat a Bosszúállók 4 végére, de ez a lista túlságosan hosszúnak tűnik, hogy senki se térjen vissza belőle. Meglátjuk...

#11: Nincsenek tervek Pengét (Blade), Ms. Marvelt vagy Szellemlovast (Ghost Rider) illetően.

Na ez elsőre nagyon érdekes. Pengéről biztosan tudjuk, hogy Kate Beckinsale elszólta magát a legutóbbi "Underworld"-film kapcsán: Állítása szerint felmerült bennük, hogy valahogyan szerepeltessék Pengét a filmben és meg is keresték a Marvelt, akik viszont nemet mondtak, mivel "terveik vannak a karakterrel". Épp emiatt kissé érdekes helyzetbe kerülne a figura, ha a pletykák valóban igazak. Na persze az elmúlt fél-egy évben változhatott a Marvel álláspontja. Sajnos a nézők a karakter kapcsán nagyon nehezen vonatkoztatnának el az eredeti, Wesley Snipes alakította inkarnációtól, szóval megértenénk a Marvel előre-nem-haladását Penge esetén.

Ms. Marvelről semmiféle információ nem látott napvilágot, nyilván a Marvel Kapitányig nem is nagyon lehetne előrehaladni a relatíve fiatal történelemmel rendelkező karakterrel.

Szellemlovas kérdésköre pedig érthető lenne. Sokak szerint a Marvel megnézte, milyen meleg a víz Robbie Reyesszel A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben. Amekkora felhajtást kapott viszont Szellemlovas érkezése tavaly nyáron, az elmúlt egy évben bizony ez eléggé lecsengett. Habár eléggé badass karakterül szolgált a saját 8+1 részében Robbie a sorozat negyedik évadában, de azóta sem a színésztől, sem a Marvel Televisiontől nem hallottunk bármiféle hírt a latin Szellemlovas jövőjét illetően. Pedig egykoron még rebesgették is, hogy gondolkodnak egy szóló műsoron. Valószínűleg nem hozott akkora nézettséget, mint azt eredetileg elvárták volna egy ilyen kaliberű hőstől.

És itt a vége! Ti mit gondoltok? Láttok bármelyikre is esélyt? Mondvacsinált az összes fent bemutatott hír, vagy könnyen lehet, hogy ezúttal tényleg tégla került a Marvel Studios betonbiztos falaiba? Ha igen, akkor a Hydra ügyesebb, mint azt Kapitányék valaha is gondolták volna A tél katonájában... 

Írta: Marvel Magyarország (Goretity D.) 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.